کنترل شیمیایی سس (Cuscuta campestris) در مزارع یونجه تازه کاشت جنوب کرمان
کد مقاله : 1013-9THISWSCON (R2)
نویسندگان:
ابراهیم ممنوعی *1، فریبا میقانی2، بهروز خلیل طهماسب3
1مر کز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس
2موسسه تحقیقات گیاه پزشکی
3استادیار مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب کرمان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، جیرفت، ایران،
چکیده مقاله:
به منظور کنترل شیمیایی سس در یونجه، آزمایشی در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 11 تیمار و 4 تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل، کاربرد علف‌کش پاراکوآت (20% SL) 3 لیتردر هکتار، ایمازتاپیر (10% SL) 1 لیتر در هکتار به همراه سیتوگیت (دو درصد)، گلایفوسیت (41%SL) 35/0، 45/0، 55/0، 65/0، 75/0 و 85/0 لیتر در هکتار بعلاوه + سولفات آمونیوم (دو درصد)، پروپیزامید (50%WP) به مقدار 5/2، 3 و 5/3 کیلوگرم در هکتار بود. نتایج نشان داد که با کاربرد علف‌کش‌ها وزن خشک سس به طور معنی‌دار کاهش یافت در مقابل، وزن خشک یونجه به طور معنی‌دار افزایش یافت. همچنین نتایج نشان داد که کاربرد پریزامید به مقدار 5/3 کیلوگرم در هکتار کارایی نسبتا مطلوبی در کنترل سس داشت و قادر بود وزن خشک یونجه را به طور معنی‌دار افزایش دهد. گلیفوسیت در مقادیر بیشتر 55/0 لیتر در هکتار سبب خسارت یونجه شد به طوری که وزن خشک یونجه در چین اول و دوم به طور معنی‌دار کاهش یافت. همچنین ایمازتاپیر و پاراکوات تاثیر نسبتا مطلوبی در مهار سس و افزایش وزن یونجه داشت.
کلیدواژه ها:
پروپیزامید، سس، علف‌‌کش، یونجه
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است
نهمین همایش علوم علفهای هرز ایران