اثر کشت مخلوط با جو، بر کنترل علف هرز و عملکرد نخود دیم
کد مقاله : 1017-9THISWSCON (R2)
نویسندگان:
سید محسن سیدی *1، مهدی افتخاری2، عادل غدیری3، بهروز اسدی3
11. بخش تحقیقات علوم زراعی-باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اراک، ایران.
2جهاد کشاورزی استان مرکزی
3بخش تحقیقات علوم زراعی-باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اراک، ایران.
چکیده مقاله:
به منظور بررسی اثر کشت مخلوط با جو، بر کنترل علف هرز و عملکرد نخود دیم، آزمایشی در سال زراعی 99-1398 در مزرعه تحقیقاتی جهاد کشاورزی شازند انجام گرفت. آزمایش در قالب بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار اجرا شد. تیمارهای مختلف آزمایشی شامل: کشت خالص نخود بدون وجین و با وجین علف‌های‌هرز، کشت خالص جو، کشت مخلوط افزایشی100 درصد نخود + 15، 30، 45، 60 و 75 رصد جو بدون وجین بودند.بیشترین میزان عملکرد دانه نخود به تیمار کشت خالص نخود با وجین علف‌های‌هرز تعلق گرفت. بیشترین میزان عملکرد دانه جو نیز در تیمار کشت خالص آن بدست آمد. در تیمار های کشت مخلوط، بیشترین عملکرد دانه نخود و جو به ترتیب در تیمارهای کشت مخلوط افزایشی 100 درصد نخود + 15 درصد جو و کشت مخلوط افزایشی 100 درصد نخود + 75 درصد جو بدست آمد. همچنین، تیمار های کشت مخلوط تراکم و وزن خشک کل علف‌های هرز را به طور معنی داری کاهش دادند. کمترین میزان تعداد و بیوماسعلف‌های هرز به تیمار کشت مخلوط افزایشی 100 درصد نخود + 75 درصد جو تعلق گرفت. در کلیه تیمار های مخلوط شاخص نسبت برابری زمین بالاتر از یک بود که نشان از سودمندی کشت مخلوط دارد.
کلیدواژه ها:
حبوبات، رقابت، عملکرد، نسبت برابری زمین
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است
نهمین همایش علوم علفهای هرز ایران