بررسی اثر علفکش های مختلف بر کنترل علف های هرز و عملکرد پیاز
کد مقاله : 1091-9THISWSCON (R1)
نویسندگان:
آذر ماکنالی *1، پرویز شیمی2
1عضوهیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد دزفول
2موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور
چکیده مقاله:
پیاز محصولی از گروه سبزیجات می باشد که دارای برگهای باریک و کشیده است لذا در طول دورة رشد قادر به رقابت با علفهای هرز نیست، جهت کنترل این عوامل محدود کننده، تحقیقی با 10 تیمار در چهار تکرار در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی طی دو سال زراعی97-1396 و 98-1397 در مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد اجرا گردید. تیمارهای آزمایش:1- علفکش اگزادیارژیل 5/1 لیتر در هکتار پس رویشی + هالوکسی فوپ 75/0 لیتر در هکتار 2- اکسی فلورفن 5/1 لیتر در دو مرحله، هر بار 75/0 لیتر در هکتار3- اکسی فلورفن 5/1 لیتر پس رویشی4- آیوکسینیل 3 لیتر پس رویشی+ هالوکسی فوپ 75/0 لیتر 5- اگزادیارژیل 5/1 لیتر 6- هالوکسی فوپ اتوکسی اتیل2 لیتر 7- اکسی فلورفن 5/1 لیتر پیش رویشی8- آیوکسینیل 3 لیتر پس رویشی9- شاهد بدون علف هرز10- شاهد با علف هرز. نتایج تجزیه مرکب صفات، نشان داد که بین تیمارهای مختلف علفکش، از نظر تراکم و وزن خشک علف های هرز، پس از سمپاشی و پایان فصل رشد اختلاف معنی داری وجود داشت. از نظر عملکرد محصول پیاز نیز بین تیمارهای مختلف علفکش اختلاف معنی دار بود. مقایسه میانگین تیمارهای مختلف علفکش از نظر تراکم و وزن خشک علف های هرز نشان داد که، علفکش اکسی فلورفن بصورت پس رویشی و تقسیط شده در دو مرحله، هر بار بمیزان 75/0 لیتر در هکتار از نظر کنترل تراکم و وزن خشک علفهای هرز و نیز عملکرد پیاز بهترین تیمار بود و جهت کاهش تراکم و وزن خشک علفهای هرز و افزایش عملکرد پیاز، توصیه میگردد.
کلیدواژه ها:
آیوکسینیل، اگزادیارژیل، اکسی فلورفن، پیاز
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است
نهمین همایش علوم علفهای هرز ایران