تأثیر کشت مخلوط مرزه (Satureja hortensis L.) و ذرت شیرین (Zea mays L. saccharata) بر سرکوب علف های هرز و عملکرد گیاهان
کد مقاله : 1051-9THISWSCON (R3)
نویسندگان
روح اله نادری *1، فرزاد بیژنی2، فیلیپ ویل3
1بخش تولید و ژنتیک گیاهی
2Department of Plant Production and Genetics, School of Agriculture, Shiraz University, Shiraz, Iran
3موسسه کبی، سوییس
چکیده مقاله
به منظور بررسی اثر کشت مخلوط ذرت شیرین و مرزه تابستانه (Satureja hortensis L.) بر رشد علف های هرز و و تولید گیاهان، پژوهش مزرعه ای در سال 1398 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز انجام شد. پنج الگوی کشت (کشت خالص ذرت شیرین، کشت خالص مرزه تابستانه و سه نسبت کشت 3: 1 ، 1: 1 و 1: 3 ، ذرت شیرین: مرزه تابستانه) استفاده شد. با افزایش نسبت مرزه تابستانه، زیست توده علف های هرز 54٪ ، 64٪ و 73٪ به ترتیب در 3: 1 ، 1: 1 و 1: 3 ، ذرت شیرین: مرزه تابستانه کاهش یافت. همچنین، با افزایش نسبت مرزه تابستانه، عملکرد ذرت شیرین نیز به ترتیب 38، ، 32 و 13 درصد در الگوی کشت 3: 1 ، 1: 1 و 1: 3 ، ذرت شیرین: مرزه افزایش یافت. نتایج پژوهش نشان داد که کشت مخلوط مرزه تابستانه با ذرت شیرین در مقایسه با کشت خالص ذرت، موجب سرکوب علف های هرز و افزایش عملکرد گیاه زراعی می شود.
کلیدواژه ها
تولید پایدار، تنوع زراعی، مدیریت اکولوژیک علف های هرز
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی