اثر دماهای ثابت و متناوب بر جوانه زنی اکوتیپ‌های مختلف سس زراعی و سس درختی
کد مقاله : 1177-9THISWSCON (R3)
نویسندگان
مهتاب یزدان دوست *1، آسیه سیاهمرگوئی2، فرشید قادری3، حکیمه رحیمی4، بنیامین ترابی4
1کارشناسی ارشد
2استادیار، گروه کشاورزی، واحد گرگان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، گرگان، ایران
3دانشیار دانشکده تولید گیاهی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
4دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته علوم و تکنولوژی بذر
چکیده مقاله
اثر دماهای ثابت و متناوب بر جوانه زنی اکوتیپ‌های مختلف سس زراعی و سس درختی
آسیه سیاهمرگویی1*، فرشید قادری2، مهتاب یزدان دوست3، حکیمه رحیمی4، بنیامین ترابی2
Siahmargue@yahoo.com
1، 2، 4: استادیار، دانشیار و دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته علوم و تکنولوژی بذر، گروه زراعت، دانشکده تولید گیاهی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان .و 3. دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته علوم علفهای هرز، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان، گرگان، ایران
چکیده:
به‌منظور بررسی اثر دما بر جوانه‌زنی و سبز شدن بذر دو اکوتیپ سس شرقی ( کرج و مشهد) و سه اکوتیپ سس زراعی ( گنبد، مینودشت و گرگان) آزمایشی در آزمایشگاه بذر دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در سال 1398 انجام شد. جوانه‌زنی بذرهای دو اکوتیپ سس درختی از دمای 5 درجه‌ سانتی‌گراد آغاز شد؛ اما اما جوانه‌زنی هر سه اکوتیپ سس زراعی از دمای 15 درجه سانتی‌گراد آغاز شد. در هر دو گونه درصد جوانه‌زنی تا دمای 35 درجه سانتی‌گراد قابل توجه بود؛ اما در دمای 40 درجه سانتی‌گراد کاهش یافت و در دمای 45 درجه هیچ بذری جوانه نزد. درصد جوانه‌زنی در شرایط دمای متناوب مشابه دمای ثابت بود
کلیدواژه ها
دمای ثابت، دمای متناوب، جوانه زنی بذر، علف هرز انگلی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر