اثر شوری بر درصد جوانهزنی اکوتیپهای مختلف سس زراعی و درختی |
کد مقاله : 1190-9THISWSCON (R2) |
نویسندگان |
مهتاب یزدان دوست *1، آسیه سیاهمرگوئی2، فرشید قادری3، حکیمه رحیمی4، بنیامین ترابی4 1کارشناسی ارشد 2استادیار، گروه کشاورزی، واحد گرگان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، گرگان، ایران 3دانشیار گروه زراعت، دانشکده تولید گیاهی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان 4دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته علوم و تکنولوژی بذر |
چکیده مقاله |
اثر شوری بر درصد جوانهزنی اکوتیپهای مختلف سس زراعی و درختی آسیه سیاهمرگویی1*، فرشید قادری2، مهتاب یزدان دوست3، حکیمه رحیمی4، بنیامین ترابی2 Siahmargue@yahoo.com 1.استادیار، گروه زراعت، دانشکده تولید گیاهی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، گرگان، ایران 2. دانشیار، گروه زراعت، دانشکده تولید گیاهی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، گرگان، ایران 3. دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته علوم علفهای هرز، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان، گرگان، ایران 4. دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته علوم و تکنولوژی بذر، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، گرگان، ایران چکیده: سس زراعی و سس شرقی از مهمترین علفهای هرز انگلی در جهان به شما می آیند. بهمنظور بررسی اثر شوری بر جوانهزنی بذر اکوتیپهای سس درختی ( کرج و مشهد) و اکوتیپهای سس زراعی ( گنبد، مینودشت و گرگان) آزمایشهایی در آزمایشگاه بذر دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در سال 1398 انجام شد. سطوح شوری مورد مطالعه شامل (صفر،2/0- ،4/0- ،6/0- ، 8/0- ،1- مگاپاسکال) میباشند . بعد از قرار دادن کاغذ صافی در پتریدیشها 25عدد بذر روی آن قرارگرفته و محلولهای موردنظر به آنها اضافه شد. پتریدیش ها در انکوباتوری بادمایمطلوب قرار داده شد. شمارش بذرهای جوانهزده روزی بیش از یکبار صورت گرفته و معیار جوانهزنی نیز خروج ریشهچه به اندازه 2میلیمتریا بیشتر بود.نتایج نشان داد که سس درختی در مقایسه با سس زراعی از توانایی بیشتری در تحمل شوری برخوردار بود. در اکوتیپ کرج و مشهد به ترتیب شوری معادل 88/0- و 1 مگاپاسکال سبب کاهش درصد جوانهزنی به میزان 50 درصد شد. در اکوتیپهای مختلف سس زراعی (گنبد، مینودشت و گرگان) مقدار شوری لازم برای کاهش 50 درصد جوانهزنی به ترتیب 33/0-، 23/0- و 31/0- مگاپاسکال بود. |
کلیدواژه ها |
جوانهزنی، شوری، علف هرز سس، |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |